Coop har siden starten i 1866 arbejdet på at minimere skadelige kemikalier i produkterne samt på at energioptimere bygninger og omstille produktioner til at kunne tilbyde så bæredygtige produkter som muligt. I 2022 åbnede Coop Klima Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor Coop i fællesskab med medlemmerne skal teste måder på, hvordan man kan få flere til at foretage klimavenlige valg.
En af de næste udfordringer bliver at reducere madspild så meget som muligt. Coop har løbende justeret sine arbejdsgange, så der i dag skabes markant mindre madspild end tidligere. I workshoppen vil deltagerne gennem undervisningsmaterialet blive introduceret til hvordan Coop arbejder på at reducere madspild i dag, og deltagerne får mulighed for at reflektere over hvordan deltagerne selv skaber eller reducerer madspild i dagligdagen.
På Ungdommens Folkemøde bliver workshoppen udformet som en Case Competition hvor deltagerne i grupper skal komme med ideer til hvordan Coop kan reducere madspild yderligere.